[Review] Newest 2014 TV Series

Aloha! As you know, dari beberapa pekan lalu series baru udah mulai tayang. Oh how I love September and October! Because that's when the tv season starts again and all of your favorites series comeback after a break. It's also the time to try and find new shows that might become favorites in future. Nah gue sebagai penikmat tv series, nyoba nonton dong pilot episode nya, siapa tau nemu series oke buat jadi tontonan sehari-hari di kala senggang, Here's my review.

1. Gotham

What it's about: Tentang Detektif James Gordon jaman masih muda, pas Gotham lagi masa suram, yang pada akhirnya bisa nyiptain hero kayak Batman dan villains macem Pinguin, Riddler, Poison Ivy.

Review: Gotham adalah tv series yang paling ditunggu tahun ini! Pas nonton trailernya aja gue langsung excited, soalnya vibe-nya semacem Batman Trilogy nya Nolan. Yang nonton film nya Nolan pasti ngerti apa yang gue maksud. And finally, I saw the two first episode. Pre Batman era never seemed so awesome. The plot seems elaborate and the way story is spreading and building up suspense, we definitely can expect a pretty epic ending in end season. Kita bakal diliatin interaksi Det. Gordon sama Bruce Wayne kecil, yang bikin kita jadi ngeuh kenapa Bruce segitu hormatnya sama Det. Gordon. Catwoman teenager juga ada porsinya disini. Terusnya relationship antara villain dengan polisi juga ada.. Ah, komplit deh pokoknya. Ohya, gue juga suka view Gotham city yang sering di-shoot dari atas. Cloudy and dark. It's just beautifully scary.

The acting was well out of league. I liked James Gordon's cast. Little Bruce Wayne seemed promising too. And the villain cast? Oh, they're just perfect.

Verdict: I'm so in! It's Batman series without the Batman, Because he's the hero Gotham deserves, but not the one it needs right now. For now, Gotham can do with Jim Gordon!


2. Forever

What it's about: Tentang Henry Morgan, pria 35 tahun yang sebenarnya udah hidup selama 2 abad yang bekerja sebagai kepala forensik dan mencoba mencari tau kenapa dan apa yang bisa ngebatalin dia buat hidup abadi.

Review: Pas download dan mulai nonton pilot episode nya gak ada ekspektasi macam-macam. I thought.. oh this is so not going to work. But I actually thoroughly enjoyed the show! Great quality leads, cool story, and interesting twist on the "immortal" formula. So, being "immortal" here, he is actually mortal but regenerates. He actually dies, bro. But, he can alive again. For me, that is pretty neat idea. Ohya, yang jadi Henry Morgan si om om yang jadi ketua geng di Fantastic Four, yang pas gue imdb-ing namanya Ioan Gruffurd.

And by the way, suberb opening scene! That's how to begin a pilot! :)

Verdict: Compelling, my new favorite!


3. A to Z

What it's about: A rom-com about a dating app staff and lawyer that finally meet after very nearly coming in contact with each other time and time again.

Review: Feels like 500 days of summer. In a good way, of course. Ada narasi gitu, yang nyeritain ini kejadiannya kapan dan apa urutan kejadiannya. Yang bikin gue tertarik pertama kali buat nonton adalah ada The Mother (from How I Met Your Mother)! Jadi ini nyeritain tentang relationship pasangan dari mulai awal ketemu sampai 8 bulan kemudian yang entah bakalan berakhir gimana. I really enjoyed the pilot. Also it has a way too cutesy name: his name is Andrew, hers is Zelda. Andrew is adorable. Zelda is likeable. The female best friend is fine, but Andrew needs another best friend. He just didn't feel right to me. I hope this series doesn't get cancelled. They can date; they can engaged; they can have married; and they can have a baby. That's four seasons right there!

Verdict: Too sweet. Going to watch it.


4. How to Get Away with Murder

What it's about: Berkisah tentang Prof. Keating, dosen fakultas hukum di Philadelphia yang juga prosekutor brilian. Tiap tahunnya Prof. Keating selalu merekrut beberapa orang mahasiswa terpilih untuk magang di biro hukum kepunyaannya.

Review: Selain Gotham, How to Get Away with Murder adalah series yang paling ditunggu pilot episodenya. Kenapa? Selain karna creatornya adalah Shonda Rhimes, yang sukses dengan Grey's Anatomy dan Scandal, juga trailernya yang pas nontonnya bikin komen "Wow!". Shonda Rhimes emang selama ini dikenal punya talent buat nyiptain karakter utama wanita yang powerful dan fenomenal. Begitu pula sama series ini. Prof Keating ini super oke dan fenomenal. Dari cari dia nyebut kuliah yang dia ajar sebagai "How to Get Away with Murder" sampai kehidupan personalnya yang ..... *tonton sendiri, kalo disebutin bakal spoiler :p*

Now, the cast. Viola Davis as Prof Keating is amazing. The student and other people in her life is well cast. And Kerry Washington from Scandal must be insecure because TV has found its next great leading female in Viola Davis, who should already be clearing shelf space for her Emmy (or even Golden Globe). The plot has a really modern feel: fast, good atmospheric music and well written. Overall, the pilot is interesting and seems intelligent enough to attract audience,

Verdict: Amazing. In Shonda we trust.


.... to be continued. Capek ih :p. Mo lanjutin nonton series dulu mumpung lagi weekend dan gak ada agenda apa-apa. InsyaAlloh, next time I'll review Stalker, Madam Secretary, The Flash, Red Band Society. and Manhattan Love Stories. Okeh, bye~

Nisaa.

0 comments:

Post a Comment


up